Dampo voor jou

Dampo voor jou

Vrijer ademen

Ademhalen lijkt voor velen van ons heel gewoon. Maar ademen is natuurlijk van levensbelang: door te ademen neem je zuurstof op uit de lucht. Deze zuurstof is een eerste levensbehoefte  om je lichaam in beweging te houden en te kunnen doen wat je wilt. Bijvoorbeeld om lekker van je kinderen te genieten.

Ademen gaat bij velen vanzelfsprekend. Zò vanzelfsprekend, dat we vaak niet eens door hebben dat we 24 uur per dag onze keel en luchtwegen gebruiken. Elke minuut ademen we gemiddeld 12-18 keer in en uit via de luchtwegen. Dat houdt in dat er per jaar maar liefst (ongeveer) 3 miljoen liter lucht door de luchtwegen gaat. Je keel en luchtwegen hebben daarom een zware taak. Bijvoorbeeld gedurende de nacht, of in de herfst- en wintermaanden.

Vrij kunnen ademen is belangrijk. Niet te vergeten: vrij kunnen ademen is met name ’s nachts ook belangrijk. Lekker slapen en goed uitrusten is immers juist zo van belang. Gelukkig kun je wat doen op momenten dat je vrijer zou willen ademen. Dampo heeft verschillende producten die de luchtwegen verlichten en die je met een gerust hart kunt gebruiken. Voor overdag èn gedurende de nacht. Daarom Dampo.

Dampo producten voor vrijer ademen (volwassenen)

Tips die helpen bij vrijer ademen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen om vrijer te kunnen ademen?

druppels

Zorg voor goede luchtvochtigheid in jouw omgeving en ook in de slaapkamers van de kinderen, door bijvoorbeeld waterbakjes aan de radiatoren te plaatsen.

kussen

Slaap met een extra kussen onder je hoofd of dat van je kind als verhoging. Zo komt het hoofd iets hoger te liggen en worden je luchtwegen vrij gehouden.

issue-box

Reinig slijmvliezen af en toe met fysiologisch zout. Het slijm kan dan gemakkelijker worden afgevoerd,  wat de ademhaling zal vergemakkelijken.

sigaret

Vermijd rokerige ruimtes.

Dampo Inhalatiecapsules zijn niet om in te nemen. Wat moet ik doen als dit toch is gebeurd?

Eén capsule bevat slechts 43 mg kamfer en 66 mg menthol. De sterke smaak van de etherische oliën kamfer en menthol voorkomt meestal dat capsules per ongeluk worden ingeslikt. Echter, wanneer tóch meerdere capsules zijn ingeslikt, is het verstandig een arts te raadplegen. Wanneer kinderen onder 2 jaar een capsule hebben ingeslikt altijd een arts raadplegen.

Vanaf welke leeftijd kan ik Dampo gebruiken?

De aanbevolen leeftijdsgrens voor gebruik verschilt per Dampo product:

Dampo Althaea Siroop Geschikt vanaf 6 jaar
Dampo Kindersiroop Voor kinderen vanaf 2 jaar
Dampo Hoestpastilles Geschikt vanaf 6 jaar
Dampo Keelpastilles Geschikt vanaf 6 jaar
   
Dampo Inhalatiepleisters Voor kinderen vanaf 2 jaar
Dampo Adem Vrij pastilles Geschikt vanaf 6 jaar
Dampo Inhalatiecapsules Voor kinderen vanaf 2 jaar
   
Dampo Verkoudheidsbalsem* Geschikt vanaf 2 jaar. * Geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij zuigelingen en kinderen onder de 2 jaar