Dampo voor je kind

Dampo voor je kind

Vrijer ademen

Door te ademen nemen we zuurstof op uit de lucht. Deze zuurstof is een eerste levensbehoefte en zorgt voor de broodnodige energie die kinderen nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen, te leren en lekker samen met vriendjes buiten te kunnen spelen. 

 De jonge keel en luchtwegen van je kind hebben een zware taak. Elke minuut ademen kinderen namelijk gemiddeld 20-30 keer in en uit via de luchtwegen. Dat houdt in dat er per jaar meer dan een miljoen liter lucht door de luchtwegen gaat. In sommige gevallen wil je je kind graag helpen vrijer te ademen, bijvoorbeeld gedurende de nacht of in de herfst- en wintermaanden.

Vrij kunnen ademen is belangrijk, met name ’s nachts. Lekker slapen en goed uitrusten is immers juist zo van belang. Voor kinderen én ouders. Gelukkig kun je wat doen. Dampo heeft verschillende producten voor kinderen waardoor ze vrijer kunnen ademen en die je met een gerust hart voor je kind kunt gebruiken. Hierdoor slaapt niet alleen je kind, maar het hele gezin lekker. Daarom Dampo.

Dampo product voor vrijer ademen (kind)

Tips die helpen bij vrijer ademen

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen om vrijer te kunnen ademen?

druppels

Zorg voor goede luchtvochtigheid in jouw omgeving en ook in de slaapkamers van de kinderen, door bijvoorbeeld waterbakjes aan de radiatoren te plaatsen.

kussen

Slaap met een extra kussen onder je hoofd of dat van je kind als verhoging. Zo komt het hoofd iets hoger te liggen en worden je luchtwegen vrij gehouden.

issue-box

Reinig slijmvliezen af en toe met fysiologisch zout. Het slijm kan dan gemakkelijker worden afgevoerd,  wat de ademhaling zal vergemakkelijken.

sigaret

Vermijd rokerige ruimtes.

Hoe voorkom ik dat Dampo Inhalatiepleisters door mijn kind opgegeten worden?

Dampo Inhalatiepleisters bevatten Bitrex®. Dit is een bittere stof die voorkomt dat kinderen de Inhalatiepleisters per ongeluk in hun mond stoppen en willen opeten. De Inhalatiepleister is gemakkelijk te bevestigen en te verwijderen zonder vlekken achter te laten op de kleding, of de kleding te beschadigen.

Hoe moet ik de pleisters gebruiken?

1. Open het zakje

2. Verwijder het beschermende laagje

3. Bevestig de Dampo Inhalatiepleister op de kleding op borsthoogte

De kleding waarop de Dampo Inhalatiepleister wordt aangebracht moet droog zijn.

Wordt de kleding beschadigd door de Dampo Inhalatiepleisters?

Nee, de inhalatiepleisters beschadigen de kleding niet.