Dampo voor je kind

Verkoudheid

Verkoudheid bij je kind wordt door verschillende virussen veroorzaakt, maar meestal door rinovirussen. Verkoudheid verspreid zich met name wanneer de handen in aanraking komen met besmette druppels, afkomstig van een besmet persoon. Dit vocht bevat verkoudheidsvirussen. Wanneer vervolgens met de handen of met de hand, de mond, neus of ogen aangeraakt worden, krijgen de meeste virussen toegang tot het lichaam veroorzaken ze een nieuwe verkoudheid.

Verkoudheid is het meest besmettelijk in de eerste 2 dagen nadat de symptomen zich ontwikkelen. Afkoeling veroorzaakt geen verkoudheid en vergroot iemands gevoeligheid voor een infectie niet.

Sinds 100 jaar is de Nederlandse Dampo zalf** in het bekende blikje een vertrouwde oplossing bij verkoudheid. De herinneringen vanuit onze jeugd, toen onze moeders ons er liefdevol mee insmeerden, zorgen bij velen nog steeds voor warme gevoelens. Daarom Dampo.

Dampo product bij verkoudheid (kind)

Veelgestelde vragen

Wat kan ik doen om vrijer te kunnen ademen?

druppels

Zorg voor goede luchtvochtigheid in jouw omgeving en ook in de slaapkamers van de kinderen, door bijvoorbeeld waterbakjes aan de radiatoren te plaatsen.

kussen

Slaap met een extra kussen onder je hoofd of dat van je kind als verhoging. Zo komt het hoofd iets hoger te liggen en worden je luchtwegen vrij gehouden.

issue-box

Reinig slijmvliezen af en toe met fysiologisch zout. Het slijm kan dan gemakkelijker worden afgevoerd,  wat de ademhaling zal vergemakkelijken.

sigaret

Vermijd rokerige ruimtes.

Vanaf welke leeftijd kan ik Dampo gebruiken?

De aanbevolen leeftijdsgrens voor gebruik verschilt per Dampo product:

Dampo Althaea Siroop Geschikt vanaf 6 jaar
Dampo Kindersiroop Voor kinderen vanaf 2 jaar
Dampo Hoestpastilles Geschikt vanaf 6 jaar
Dampo Keelpastilles Geschikt vanaf 6 jaar
   
Dampo Inhalatiepleisters Voor kinderen vanaf 2 jaar
Dampo Adem Vrij pastilles Geschikt vanaf 6 jaar
Dampo Inhalatiecapsules Voor kinderen vanaf 2 jaar
   
Dampo Verkoudheidsbalsem* Geschikt vanaf 2 jaar. * Geneesmiddel, lees voor gebruik de bijsluiter. Niet gebruiken bij zuigelingen en kinderen onder de 2 jaar